Connect with us

Download GST 101 Past Questions And Answers For National Open University (NOUN)

EDUCATION UPDATES

Download GST 101 Past Questions And Answers For National Open University (NOUN)



Q1. To increase your word power in English you must cultivate the habit of reading answer: extensively 
Q2. _means screening a given passage very rapidly to locate important information within a large chunk of reading materials. answer: scanning 
Q3. _is the fastest reading speed, and is used when you do not need high level of comprehension. answer: skimming Q4. _reading speed is the ideal speed for reading materials that are important and require intensive reading and comprehension. answer: Average 
 Q5. The slowest speed in reading is called _ speed. answer: study 
Q6. _in reading is paramount to effective reading. answer: flexibility 
Q7. If your purpose is to study a course material thoroughly, then your reading speed will be _____ answer: slow Q8. Your ___  will vary according to the purpose of reading. answer: reading speed Q9. ___ is when you read a text and go back to read the same text again. answer: Regression
 Q10. Not being able to read is to be __ of the happenings, events, situations and development around you. answer: ignorant 
Q11. Some speeches are to be comprehended ___ because the points are not too important. answer: superficially Q12. You can ___ a seemingly long and difficult word by breaking it into discussible parts such as prefixes, root, and suffixes. answer: attack 
Q13. In listening, your ability to relate or connect what was said before with what the speaker is saying now is called answer: relationship 
Q14. For active listening ability, you need functioning ears, ability to anticipate and think along with the speaker, noting important signposts and answer: concentration
 Q15. Using your dictionary to look for meanings of words while you are reading, actually ___ your reading speed. answer: slows down 
Q16. Sometimes, your world ___ of the idea that is discussed in a passage can suggest the meaning of new words in the passage. answer: experience 
Q17. When trying to make notes from your books, pay attention to the heading and sub heading because they can be very important in determining the answer: major points 
Q18. Reading 200 to 300 words per minutes is ideal in a ___ type of reading. answer: slow study
 Q19. _is usually at different levels during the art of listening. answer: comprehension 
Q20. Your comprehension rate should be about 80 or 90% in a answer: reading speed 
Q21. In effective reading, you must always decide not only what to read but also the of reading. answer: purpose Q22. Directions are vital information that place you in proper perspective regarding location, situation, time and answer: place Q23. __is at different levels during the art of listening answer: comprehension 
Q24. All narratives are usually expected to follow a starting with the background to the story. answer: story line Q25. A deaf person can still listen via answer: sign language 
Q26. When listening to a tutorial or lecture, you need the __to be able to determine the major point to be put down as notes. answer: main idea 
Q27. The reading speed that is ideal for reading materials that are important and require intensive reading and comprehension is called. answer: average 
Q28. A listening comprehension type which is not restricted to instruction, direction or facts is one that focuses on getting the ___ of what the speaker says. answer: general impression 
Q29. The most difficult task in listening comprehension is to be able to distinguish facts from fables or facts from ___ answer: opinions 30. When you hear sentences beginning with verbs such as ‘do’, ‘do not ‘, ‘leave’, ‘petition’, know that a useful information in form of is about to be given. answer: instructions
 31. Reading materials are not to be read the same way, the same time, in all answer: purposes 
32. A collection of information in a computer or a research document is called answer: Data 
33. Listening is useless if there is no answer: comprehension 34. ___ is the fastest reading speed and is used to get a general overview or gist of the reading materials. answer: skimming 35. A narrative follows a ___ order answer: sequential 36. _is used to screen a passage very rapidly to locate important information within a large chunk of reading materials. answer: scanning 37: It is possible to skim and scan at the same time depending on the ___ and the information you are searching for. answer: purpose 38. When you listen attentively, it is possible to convert what you hear into or figure form. answer: pictorial

 39. As a student, you need the skill of ___ accurately to comprehend what is conveyed to you as information answer: listening 
40. ___ strategy is often used by the writer to given the reader sufficient words that will lead to sufficient understanding of the meaning of the newly introduced term. answer: lexical familiarization sponsored!
 41. ___ in listening involves looking at the merits and demerits of what is heard answer: Critical Analysis
 42. Figures, formulae, and tables found in a reading comprehension passage are called ___ or concrete reading material. answer: non-verbal 43. __texts do not tell stories. They discuss issues, concepts and plans and give reasons to support any viewpoint. answer: Expository 
44. The ___ is often referred to as the most intense or exciting part of a story. answer: climax 
45. The reading level where you are expected to have high concentration is the ___ speed level . answer: study
 46. Scientific writings are not expected to be precise but should have ambiguities. answer: False 
47. Scientific writing is a mixture of verbal and nonverbal forms of writing. answer: True 
48. We say that critical thinking is the hardest work we do while reading. Hence the slogan ‘A critical mind is ______ answer: an intelligent mind 
49. The most intense or exciting part of a story is the ______ answer: climax 5
0. In a listening activity, your ability to connect what was said before with what the speaker is saying now is called______ answer: Relationship

🎴 READ ALSO ▶️  COMPUTER SCIENCE COURSE OUTLINE
Continue Reading
You may also like...
Avatar

Founder of Simpletune || An Engineer || App Developer || SEO Expert || Farmer & Blogger || For Music Promotions & Other Enquiries Call/WhatsApp: (+234) 07061144875.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in EDUCATION UPDATES

To Top